Ett norrländskt och jordnära installationsföretag

Vi är många som valt att bo, verka och leva i Norrland. Närmare bestämt så bor det ca en miljon invånare i vår landsände. På Install så klappar hjärtat för oss norrlänningar och de företag som finns här uppe. Vi känner ett stort ansvar i att bidra till en positiv utveckling av vår landsände och dessutom på ett hållbart sätt.

Att skapa smartare energilösningar och hållbarare system blir därför viktiga frågor som ligger oss närmast hjärtat. Det syns inte minst genom vår affärsidé att erbjuda produkter och tjänster inom energi, elkraft och kommunikation till norrländska företag och kommuner. Alltid med hållbarhet i fokus.

Möt våra arbetare

"Jag såg det som en utmaning att prova på något nytt"

Christoffer Jarneland

Namn: Christoffer Jarneland
Titel: Projektledare och delägare på Install i Piteå.
Ålder: 33 år
Familj: Fru och 2 barn.
Bor: Piteå

Vad har du för bakgrund?

Gymnasieekonom som KY-utbildade sig inom El-kraft. Arbetat som linjemontör och projektledare på företag som Infratek, Eltel Networks och Vattenfall.

Varför valde du att flytta hem till Norrland?

När jag och min fru, som även hon är från Piteå, fick vårt andra barn kände vi att det var dags att flytta hem till barnvakterna. :) Jag bodde 8 år i Stockholm, det fick räcka.

Hur kom du i kontakt med Install?

Peter Sundström, som varit min chef på Piteå Energi för en massa år sedan, tog kontakt med mig när rykten började gå om att vi skulle flytta hem till Piteå. Han ville att jag skulle börja jobba på Install. Jag hade då ingen installationserfarenhet utan hade en bakgrund från elnät men såg det som en utmaning att prova på något nytt!

Varför valde du Install som arbetsgivare?

Möjligheten till att kunna skapa sina egna arbetsuppgifter och genom- föra sina egna idéer gjorde mitt beslut enkelt.

Vad är det bästa med att jobba på Install?

Jag skulle säga personerna. Det är ett skönt gäng att jobba med. Men även friheten som ges och möjligheten till att genomföra ideer.

Hur skulle du beskriva dig som person?

Jag är driven, öppen för att prova nya saker och social. Jag skulle säga att jag trivs i entreprenörsrollen vilket passar på Install.

”Install stod för ett nytänk som jag ville vara en del av”

Linnea Tjäder

Namn: Linnea Tjäder
Titel: Elektriker på Install i Luleå.
Ålder: 34 år
Bor: Luleå
Familj: Sambo och en 7-årig dotter.

Vad har du för bakgrund?

Jag gick hästinriktning på gymnasiet men efter att ha jobbat med det och mycket annat valde jag att byta bana helt och utbildade mig till elektriker. Jag kommer närmast från Caverion.

Hur kom du i kontakt med Install?

Jag kom i kontakt med Install genom tidigare kollegor som börjat jobba här.

Varför valde du Install som arbetsgivare?

Kände att det var ett spännande och relativt nytt företag som stod för ett nytänk som jag ville vara en del av.

Vad är det bästa med att jobba på Install?

Mina kollegor och att vi har en bra sammanhållning. Det värderar jag väldigt högt.

Hur skulle du beskriva dig som person?

Jag skulle säga att jag är social, pratglad och praktiskt lagd.

Hållbarhet lika med ansvar

När det gäller hållbarhet så tycker vi att det handlar om att ta ansvar. Och det gör vi. Vi tar ansvar för att vi bedriver vår verksamhet på ett ansvarsfullt sätt. Vi tar också ansvar för att de duktiga norrlänningar som arbetar här behandlas på ett rättvist och hållbart sätt. Sist men inte minst så tar vi också ansvar för att erbjuda våra kunder, de norrländska företagen, riktigt hållbara lösningar. Detta eftersom vi eftersträvar ett starkare näringsliv och ett hållbarare samhälle här uppe i norr.

En ljusare framtid

Självklart så finns det fler företag i Norrland som erbjuder liknande produkter och tjänster som oss men vi är övertygade om att vårt lokala erbjudande är hållbarare än de flesta och vårt hållbara erbjudande är lokalare än de flesta. Lägg därtill att vi kan våra saker och vår lokala närvaron gör oss flexiblare och snabbare än flerparten av dem.

Har ditt företag behov av norrländska produkter och tjänster inom energi, elkraft och kommunikation där pris, funktion och hållbarhet är viktiga beståndsdelar så tveka inte att kontakta oss idag för en hållbar dialog fylld av energi och spänning!

Scroll to Top