ip-only

Install tecknar storaffär med telekomjätten IP-Only

Den storsatsande bredbandsleverantören IP-Only har valt norrländska installationsföretaget Install som entreprenör till uppdraget att bygga ett ortsammanbindande nät i Jämtland.

IP-Only, som 2017 blev utsedd till Sverige bästa öppna nät, har investerat 13 miljarder på bredbandsutbyggnaden i Sverige och kommer investera ytterligare miljarder framöver. Nära 800 miljoner kronor av dessa kommer att ha investerats i Jämtland. Post- och telestyrelsens nya rapport om bredbandsutbyggnaden visade att IP-Only investerar mest av alla aktörer i fiberutbyggnaden, och den enda som ökar investeringarna.

Sebastian Hellström, verksamhetschef på Install Fiber berättar: – Vi har samarbetat med IP-Only tidigare och det har fungerat riktigt bra. Bland annat så genomförde vi tillsammans en omfattande bredbandsutbyggnad i Norrbotten så det här uppdraget passar oss perfekt.

Totalentreprenad

Uppdraget drivs som totalentreprenad vilket innebär att Install ansvarar för allt från projektering, tillståndshantering, genomförande samt slutdokumentation innan överlämnande av färdig lösning till kund. Det är ett omfattande uppdrag då enbart den planerade schakten uppgår till mer än elva mil.

Jan Fransson, VD på Install fortsätter: – Vi är mycket nöjda över det fortsatta förtroendet som IP-Only ger oss då vi vet att de ställer höga krav på sina leverantörer. Vi kommer att genomföra
totalentreprenaden tillsammans med några av våra duktiga partners och självklart med det engagemang som kännetecknar vår verksamhet.

– Vi har kontinuerligt ökat fiberutbyggnaden i Jämtland och övriga Sverige och i detta arbete är samarbetspartners viktiga, varav Install är en sådan. Vi ser fram emot att tillsammans med dem
kunna erbjuda fiberanslutning till så många som möjligt, vilket inte minst är viktigt i dessa dagar av ökat hemmaarbete, säger Mats Nilsson, regionchef Norr på IP-Only.

Projektet, som påbörjas i augusti och kommer pågå fram till årsskiftet, uppgår till ett värde av drygt 40 miljoner kronor.

Scroll to Top