Fiber Jämtland

Install får återigen förtroende att bygga fibernät åt IP-Only

Den storsatsande bredbandsleverantören IP-Only har valt norrländska installationsföretaget Install som entreprenör till uppdraget att bygga ett FTTH nät i Fåker-Grönviken i Jämtland. 

IP-Only, som 2017 blev utsedd till Sverige bästa öppna nät, har investerat 13 miljarder på bredbandsutbyggnaden i Sverige och kommer investera ytterligare miljarder framöver. Nära 800 miljoner kronor av dessa kommer att ha investerats i Jämtland. IP-Only investerar mest av alla aktörer på fiberutbyggnaden enligt Post- och telestyrelsen, och den enda av de tre största som ökar investeringarna.  

– ”Install och IP-Onlys samarbete växer för varje år som går, så vi ser väldigt positivt att ännu en gång få förtroendet att vara med att bygga ut fibernätet så fler får tillgång till fiber. Den enorma satsning IP-Only gör gällande fiberutbyggnaden så ska Install vara en självklar samarbetspartner för att nå bredbandsmålen.”” Säger Mattias Jacobsson Verksamhetschef Jämtland. 

Uppdraget drivs som utförandeentreprenad vilket innebär att IP-Only ansvarar för allt från projektering, tillståndshantering, samt slutdokumentation. Projektet skall vara klart till 2022-09-31.  

– Vi är mycket nöjda över det förtroende som IP-Only ger oss då vi vet att de ställer höga krav på sina leverantörer. Vi kommer att genomföra entreprenaden tillsammans med några av våra duktiga partners och självklart med det hållbarhetsfokus och engagemang som kännetecknar vår verksamhet.” Avslutar Jan Fransson, VD på Install.

 

För mer information, kontakta:

Mattias Jacobsson, Verksamhetschef Jämtland
Mob: 072-092 55 14
E-post: mattias.jacobsson@install.se

Rulla till toppen