ip-only

Install får återigen IP-Onlys förtroende

Den storsatsande bredbandsleverantören IP-Only har valt norrländska installationsföretaget Install som entreprenör till uppdraget att bygga ett FTTH nät i Lit -Fjäl i Jämtland. 

IP-Only, som 2017 blev utsedd till Sverige bästa öppna nät, har investerat 13 miljarder på bredbandsutbyggnaden i Sverige och kommer investera ytterligare miljarder framöver. Nära 800 miljoner kronor av dessa kommer att ha investerats i Jämtland. IP-Only investerar mest av alla aktörer på fiberutbyggnaden enligt Post- och telestyrelsen, och den enda av de tre största som ökar investeringarna.

Jag har samarbetat med IP-Only tidigare i både södra Sverige och i Jämtland, det har fungerat riktigt bra. Det är en storsatsande kund, och Install i Jämtland vill vara en bra partner framåt i utbyggnaden av fibernätet. Vi i Jämtland är väl medveten om den satsning som sker och har därför också anställt viktiga personer som nu senast en väl meriterad projektör vid namn Lars Andersson samt även en ny projektledare som börjar senare i höst. Berättar Mattias Jacobsson, verksamhetschef på Install Fiber i Jämtland. 

Uppdraget drivs som utförandeentreprenad vilket innebär att IP-Only ansvarar för allt från projektering, tillståndshantering, samt slutdokumentation. Dock är det viktigt att påpeka att det är ett lagspel mellan alla inblandade parter för att åstadkomma en komplett, fungerande och bra anläggning. Projektet, som påbörjas i Juli och kommer pågå fram till årsskiftet.

Vi är mycket nöjda över det fortsatta förtroendet som IP-Only ger oss då vi vet att de ställer höga krav på sina leverantörer. Vi kommer att genomföra entreprenaden tillsammans med några av våra duktiga partners och självklart med det engagemang som kännetecknar vår verksamhet. Avslutar Jan Fransson, VD på Install. 

För mer information, kontakta:
Jan Fransson, VD
Mob: 070-600 37 77
E-post: jan.fransson@install.se

Rulla till toppen